waarom sportmassages?

De sportmassage is een krachtige massage die is bedoeld om het lichaam weer in balans te krijgen. Bij deze massage ligt de aandacht voornamelijk op de spieren. Zo wordt bij een sportmassage gebruik gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken. Hierdoor verbeterd de bloedcirculatie, zorgt het ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel na het sporten. Dit is waarom sportmassages zorgen voor reacties in het lichaam die het spierherstel moeten bevorderen. Hierdoor herstel je én voorkom je blessures.

effecten van een sportmassage

Een sportmassage heeft een positief én herstellend doel voor sportklachten. Hierbij helpt een sportmassage om het herstel van spieren te bevorderen, pijn weg te nemen of stress te verminderen. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie en stofwisseling. Ook biedt een sportmassage psychisch voordelen zoals stressvermindering en een betere nachtrust.

voor wie is een sportmassage?

Een sportmassage is voornamelijk gericht op sporters van verschillende niveaus. Toch is een sportmassage niet alleen geschikt voor sporters. Ook voor niet-sporters kan een sportmassage een positief effecten hebben. De sportmassage biedt namelijk ook een ontspannende werking op het hele lichaam. Bij overbelasting, stress of een verkeerde houding kan de sportmassage heel erg nuttig zijn. Door middel van een sportmassage kunnen deze klachten verminderen of zelfs helemaal wegnemen. Twijfelt u nog of een sportmassage voor u geschikt is? Stuur dan gerust een mail met al uw vragen.

vraag advies via mail

de voordelen van een sportmassage

Het zorgt voor soepele spieren door een betere doorbloeding.

Helpt blessures voorkomen. Door het regelmatige laten masseren voorkomt melkzuurophoping in de spieren. Hierdoor kunnen beginnende blessures vroegtijdig worden opgespoord en aangepakt.

Sneller herstellen door het afvoeren van afvalstoffen en het stimuleren van de doorbloeding.

Verbeterd je weerstand. Door de stimulering van de doorbloeding.

Bovendien is het een ontspanning voor lichaam én geest.

intake inplannen